KAKO POTEKA POSTOPEK ODDAJE SLIKE V DOBRODELNE NAMENE ZA SPLETNO AKCIJO SLIK

V  kolikor se odločite podariti sliko v dobrodelne namene Lions klubu Maribor Zarja se vam iskreno zahvlajujemo že v naprej.

Naša akcija za spletno dražbo slik se je pričela  3.12.2020 z eventom na naši facebook  strani. 

Slike zbiramo na naslovu Ljubljanska ulica 42. 2000 Maribor, Notarska pisarna Špitalar.

Slike se zbirajo do datuma 10.12.2020. vse slike nam bo ocenil za izklicno ceno Peter Žula, galerija Žula, fotografiral pa  fotograf Marjan Andrič.

Vsakega donatorja bomo tudi objavile na naši facebook strani z opisom slike in imenom –avtorja slike.

Nato gre vsaka slika na spletno avkcijo slik, kjer bodo vse podarjene slike predstavljene v spletni galeriji slik na naši strani www.avkcijaslik.si, skupaj z njimi pa tudi vi, ustvarjalci in ustvarjalke.

V pričakovanju vašega prijaznega odziva in prispevkov smo za stike dosegljive na

[email protected]  ali  na tel. št. 051 337 335 (članica kluba Jolanda Tičar).

LIONS KLUB MARIBOR ZARJA


Zahvale slikarjem

PETER PLAVČAK

Dobrosrčen ljubiteljski slikar Peter Plavčak iz Maribora, član KD Studenci – tehnični vodja sekcije STIL, prav tako že vrsto let član literarno – recitacijske in dramske sekcije Vedrina, je Mariborskim Zarjam velikodušno, za avkcijo, podaril kar 10 svojih slik.

ZDRAVKO LUKETIČ

Med doniranimi slikami tudi slika z naslovom Metulj priznanega slikarja Zdravka Luketiča iz Maribora, dobrotnika, sedaj v pokoju, ki deluje na področjih za skupno javno dobro. V zadnjem času se slikarsko ukvarja s transcendentalnimi temami.
Več lahko preberete na http://www.zdravkoluketic.net. 

JOLANDA PUŠNIK

Ljubiteljska slikarka Jolanda Pušnik, upokojena ekonosmista, rojena v Poljčanah, danes živi in ustvarja v Mariboru. Z slikarstvom se je začela ukvarjati pred dvajsetimi leti. Dolga leta je bila članica likovne sekcije KUD Angel Besednjak, danes pa je članica KD Studenci, sekcija STIL.Na svoji slikarski poti je imela več samostojnih in skupinskih razstav, sodelovala je v slikarskih kolonijah doma in v tujini, ex – temporah in bila prejemnica številnih priznanj in pohval. Najraje slika v akrilu, pa tudi akvarel in olje ji nista tuja.

VIOLETA ŠMON

Avtorica v različnih slogovnih izrazih, v akrilni ali mešani tehniki ter z uporabo nekonvencionalnih materialov (kremenčev pesek in lubje, tekstil, dekorativni kamenčki, reciklirani odpadni material…) v asociativni kompoziciji in pretežno abstraktnem slogu 3D kolažev izraža svoje videnje sveta, predvsem z motiviko, ki je povezana z naravo, z dediščino Orienta ipd. Prav tako so v njenih čustveno – fantazijskih izpovedih zelo pogosto uporabljeni motivi magične ‘femme fatale’, ki izražajo kanone ženske lepote v vseh spektrih čustev in fatalnih strasti. Njen priljubljen način izražanja je z barvitimi peski, ki vizualno učinkujejo kot poteze s čopičem na platnu. Naj bodo 3D kolaži kot prevajalec njene notranjosti in le delček osebne zgodbe.

SREČKO MESAREC

Rodil sem se pred 65-imi leti. Že od malega sta bila moja spremljevanca papir in svinčnik. Toda življenje ima svoja pota, zato je risanje ostalo bolj na stranskem tiru. Zmeraj bolj ko sem postajal starejši, zmeraj bolj mi je nekaj primajnkovalo.V samem življenju sem doživel tudi nekaj vzponov in precej padcev. In ko je bilo najtežje, sem se vrnil k svojim otroškim sanjam risanju in slikanju. V zadnjih letih pa je to postalo neke vrste moje poslanstvo. Kot vidim je svet precej pokvarjen in zakaj mu ne bi dal nekaj dobrega, nekaj lepega. Slikanje je postalo moj način življenja, je poslanstvo, ki ga opravljam za svoje zadovoljstvo in osebno srečo. Slikam z vsem srcem in za svojo dušo. Povem vam, da le redki občutki v življenju lahko preglasijo te občutke. Takrat se zavem, da sem res bogat, srečen in izpopolnjen.

MAJDA GRAJFONER

Diplomirala sem na oddelku za likovno vzgojo Pedagoške akademije v Mariboru. Likovno vzgojo sem od leta 1969 poučevala na osnovnih šolah, najprej v Radljah ob Dravi, nato v Rušah in Limbušu, od leta 1978 pa na Osnovni šoli bratov Polančičev v Mariboru, kjer sem se po 37 letih delovne dobe upokojila. Svoje slike in grafike sem razstavljala na skupinskih in samostojnih razstavah v Sloveniji in Avstriji. Za predagoško delo z učenci sem prejela številne nagrade in priznanja ter Šilihovo zlato plaketo kot posebno priznanje za uspešno delo na področju vzgoje in izobraževanja otrok v osnovni šoli. Po upokojitvi sem bila mentorica na delavnicah v Muzeju NO Maribor, poučevala sem na osnovni šoli za odrasle v Andragoškem zavodu v Mariboru, kjer vodim tudi občasne likovne delavnice za odrasle. Sem mentorica likovnega krožka univerze za tretje življensko obdobje v knjižnici Rotovž in mentorica krožka Vetrnica.

VALENTINA PLEMENITAŠ

Če le najde trenutek zase, se posveti slikanju. Upokojena univ.dipl pravnica, danes bi lahko rekli, le še ljubiteljska slikarka. Že kot otrok je rada slikala, vendar nikoli ni našla pravega trenutka, da bi otroške želje uresničila. Ko je šla v pokoj, so ji sodelavke podarile slikarsko stojalo, platno in barve. Ker je bilo vse doma, kar potrebuje, se je občasno lotila slikanja za svojo dušo. Resneje je začela slikati, ko se je na povabilo prijateljice priključila Kulturnemu društvu Studenci, likovni sekciji ”Stil”. Da brez znanja in poznavanja zgodovine slikarstva in umetniškega izražanja ne gre, je spoznala s pomočjo profesorice likovne umetnosti Kaje Lukač, akademske slikarke Natalije Šeruga ter mentorice likovne sekcije Stil, akademske slikarke Mire Uršič. Rada slika naravo, v zadnjem času pa tudi portrete, pri tem pa ima veliko podporo družine in moža, ki ji je uredil majhen atelje v domači hiši. Slika v različnih tehnikah; akril, akvarel, oglje in pastel. Prav tako tudi vedno rada sodeluje na slikarskih kolonijah in skupinskih razstavah doma in v tujini.

MIRA SENEKOVIČ

“Slikanje me prevzame in napolni z veseljem, predstavlja mi užitek, igro z barvami, na platnu pa nastaja še neka zgodba.”Rodila se je leta 1952 v Mislinji, bila je učiteljica biologije in športne vzgoje na Osnovni šoli Prežihovega Voranca v Mariboru. Risanje in slikanje jo je zanimalo že od rane mladosti, vendar ob družini in službi ni bilo časa za izobraževanje na likovnem področju. Sedaj, ko uživa v pokoju, ima več časa in ga posveča slikanju pokrajine, tihožitij, cvetja in živali v različnih tehnikah. Preizkuša pa se tudi v abstraktnem slikanju. Zelo rada dela z akverelom.Prve korake ji je pokazala likovna pedagoginja Nada Zidarič, od leta 2004 je bila članica likovne sekcije KUD Angel Besednjak od leta 2015 pa je članica KUD Studenci. Udeležuje se njihovih skupinskih razstav, dobrodelnih akcij za Karitas in RK ter slikarskih kolonij, pa tudi samostojno je že razstavljala. Dobila je že več priznanj na razstavah Zlate palete, Javnega sklada Slovenije in Ex tempore Ptuj in Piran.

BRANKA STERNAD

Branka Sternad, rojena v Maribour, kakor mnogi ljubiteljski slikarji, tudi sama nosi v sebi ljubezen do likovnega ustvarjanja že od otroštva. Čeprav se je z slikanjem ljubiteljsko začela ukvarjat šele veliko pozneje, danes zelo rada stoji za slikarskim stojalom, kjer z barvami skuša izraziti svojo lastno umetnost.Od leta 2017 je članica sekcije STIL – KD Studenci, kjer pod vodstvom akademske slikarke Mire Uršič razvija svoj talent in dobiva navdih za slikanje. Nastale slike z veseljem pokaže na razstavah tekom leta na različnih razstaviščih po Sloveniji in v Avstriji. V želji za novimi spoznanji in izpopolnjevanjem rada obišče tudi slikarske tečaje pri slikarki Nataliji Šeruga Golob ter slikarske delavnice pri prof. lik. um. Kaji Lukač – Art of my Own v šoli umetnosti, kjer išče svojo lastno umetnost, samosvojost, unikatnost in dosego najboljše kvalitete sebe kot slikarke.Rada ima naravo, občuduje njeno lepoto in lepe sončne barvne tudi rada z barvami prenese na platno.

IVAN LUŽNIK

Rojen 30.03.1947 v Bukarešti SR Romuniji, kot drugi sin očeta Alojza iz Maribora in matere Helene iz Romunije, z družino 1952 leta preseljen v Maribor. Po končani osnovni šoli se je vpisal na Gimnazijo nato na VTŠ, kjer je končal I.stopnjo ing. strojništva.S splošnim risanjem sem pričel že v mlajših letih ob mentorici risanja, kiparki Vlasti Zorko Tihec, kasneje pa nadaljeval s tečaji risanja in slikanja pri slikarki Idi Brišnik Remec. Po upokojitvi me je sošolec Peter Plavčak pregovoril, da sem se leta 2017 vpisal v KD STUDENCI Maribor v likovno sekcijo “STIL” pod vodstvom mentorice Mire Uršič, katere član sem še danes. Slikam iz veselja za sprostitev in razvedrilo, rad razstavljam svoje slike ter tako spoznavam veliko umetnikov, ki so mi motivacija za naprej. Ob večji inspiraciji rad tudi kiparim, tako občasno ustvarim tudi kakšen kip iz siporeksa, pa čeprav se pri izdelovanju močno praši.